Teknillinen tiedekunta, Vesi-, energia- ja ympäristötekniikka

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tarjoamme sinulle työympäristön, jossa sinuun luotetaan ja jossa voit hyödyntää osaamistasi, kehittää itseäsi ja tehdä työtä, jolla on merkitystä. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000. Tervetuloa joukkoomme muuttamaan maailmaa! 

Haemme nyt Oulun yliopiston Teknillisen tiedekunnan Vesi-, energia- ja ympäristötekniikan tutkimusyksikköön  

Tutkimusavustajaa tekemään opinnäytetyötä.

Kansainvälisessä tutkimusryhmässämme on noin 60 henkilöä ja erilaisten modernien mittaustekniikoiden keinoin tutkimme ympäristöön ja vesistöihin liittyviä ongelmia. Tarjoamme sinulle monipuolisia tehtäviä kansainvälisesti tunnustetussa tutkimusryhmässä ja ajankohtaisesti erittäin relevantteja ja mielenkiintoisia tutkimuskysymyksiä.

Työtehtävät

Etsimme motivoitunutta tutkimusavustajaa soiden ennallistamisen teemaan, ja työskentelemään poikkitieteellisiin projekteihin, joissa yhdistyvät ympäristötieteen, luonnonsuojelubiologian, metsätaloustieteen, ilmakehätieteen, sekä vesi- ja ympäristötekniikan alat. Osallistut tutkimusprojekteihin, joissa tutkitaan turvepohjien metsittämisen ja soiden ennallistamisen ilmasto- ja vesistövaikutuksia, sekä yleisemmin soiden ennallistamista hydrologisten ja muiden havaintojen avulla.

Työnkuvaan kuuluu niin toimisto-, laboratorio- kuin maastotyötä. Osallistut laboratoriossa suovesinäytteiden H- ja O-isotooppianalyyseihin ja UV-absorbanssin analyysiin spektrofotometrillä. Teet projekteissa kerätyistä aineistoista koosteita ja analyysejä ja tuotat analyyseistä pro gradu –tutkielman tai diplomityön liittyen soiden ennallistamisen hydrologiaan ja veden stabiileihin isotooppeihin. Työhön voi kuulua vesinäytteiden ottoa ja muita mittauksia projektien maastokohteilla. Työhön voi sisältyä myös muita tehtäviä hankkeissa.

Osallistut soiden ennallistamista tutkiviin projekteihin Projekteissa osallistut aineiston tuottamiseen ja analyysiin. Osana työtä tuotat pro gradu –tutkielman tai diplomityön soiden ennallistamisesta ja veden stabiileista isotoopeista

Mitä etsimme? 

Onnistuaksesi ja viihtyäksesi tehtävässä odotamme sinulta:

- Loppuvaiheessa olevia diplomi-insinöörin tai maisterin opintoja ympäristötieteen, maa- ja metsätaloustieteen, ilmakehätieteiden, vesi- ja ympäristötekniikan tai muun soveltuvan tieteen alalta.

- Mahdollisuutta tehdä pro gradu –tutkielma tai diplomityö.

- Innostunutta ja sosiaalista otetta työskennellä kansainvälisessä tutkimusympäristössä

Lisäksi katsomme eduksi:

- Aikaisemman kokemuksen tutkimusympäristöstä

- Suomen kielen taidon

- Kokemuksen laboratorio- tai maastotöistä

- Ajokortti

Palkkaus

Tehtävä on määräaikainen kuudelle kuukaudelle ja alkaa sopimuksen mukaan.

Tehtävä sijoittuu yliopiston palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasolle 1. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Palkka vastaavissa tehtävissä on tyypillisesti 1600–1800 €/kk.

Kuinka hakea?

Jos kiinnostuit, lähetäthän hakemuksen rekrytointijärjestelmän kautta viimeistään 28.02.2023. Liitä hakemukseen mukaan:

- Hakemus

- CV 

- Opintorekisteriote

Tehtävään parhaiten soveltuvat hakijat kutsutaan haastatteluun etäyhteydellä tai kasvokkain. Tulemme olemaan yhteydessä kaikkiin hakijoihin hakuprosessin aikana.

Lisätietoja  

Jäikö jokin arveluttamaan? Lisätietoja:

Väitöskirjatutkija Lassi Päkkilä,
Teknillinen tiedekunta, Vesi-, energia- ja ympäristötekniikan tutkimusyksikkö, lassi.pakkila@oulu.fi

Väitöskirjatutkija Lauri Ikkala,
Teknillinen tiedekunta, Vesi-, energia- ja ympäristötekniikan tutkimusyksikkö, lauri.ikkala@oulu.fi

Apulaisprofessori Hannu Marttila

Teknillinen tiedekunta, Vesi-, energia- ja ympäristötekniikan tutkimusyksikkö, hannu.marttila@oulu.fi

 

Työsuhdemuoto Määräaikainen 3-6 kuukautta
Työsuhteen luonne Kokoaikainen
Työn toivottu alkamispvm 1.5.2023
Paikkojen lukumäärä 1
Työllisyysaste 100 %
Paikkakunta Oulu
Maakunta Pohjois-Pohjanmaa
Maa Suomi
Ilmoitusnumero 2023/27
Yhteys
  • Hannu Marttila, +358294484393
Julkaistu 23.01.2023
Haku päättyy 28.02.2023

Return to job vacancies