Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tarjoamme sinulle työympäristön, jossa sinuun luotetaan ja jossa voit hyödyntää osaamistasi, kehittää itseäsi ja tehdä työtä, jolla on merkitystä. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000. Tervetuloa joukkoomme muuttamaan maailmaa!

Haemme nyt Oulun yliopiston Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan yksikköön Kasvatuksen arvot, aatteet ja yhteiskunnalliset kontekstit 

Yliopisto-opettajaa (50 %)

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen (50 % työajalla).

Työtehtävät

Yliopisto-opettajana opetustehtäviisi kuuluu opetusta pääasiassa psykologian tutkinto-ohjelmaan kuuluvilla opintojaksoilla. Opetettavat opintojaksot valikoituvat perehtyneisyytesi ja kiinnostustesi ja psykologian tutkinto-ohjelman tarpeiden mukaan. Tehtäväsi suuntautuu erityisesti psykologian kliinisten työelämävalmiuksien eli kliinisten ammattikäytäntöjen opetukseen. Opetusta toteutetaan lähiopetuksena, monimuoto-opetuksena ja etäopetuksena. Lähiopetus edellyttää läsnäoloa Oulussa. Psykologian yliopisto-opettajana tehtäviisi kuuluu lisäksi opiskelijoiden opintojen ohjaamista (omaopettajatoiminta) ja yhdessä psykologian muiden opettajien kanssa opinnäytetöiden ohjausta, tutkimus- ja julkaisutoimintaan osallistumista sekä pienessä määrin hallinnollisia tehtäviä.

Mitä tarjoamme? 

Meillä on psykologiassa innokas tiimi, johon odotamme uusia jäseniä. Uudessa tutkinto-ohjelmassa pääset vaikuttamaan psykologikoulutuksen muotoutumiseen ja psykologian tutkimustoimintaan. Työ tarjoaa itsenäisyyttä ja vapautta, mutta samalla saat tarpeen mukaan tukea esihenkilöltä ja koko tiedekunnalta, kuten myös yliopiston kattavilta tukipalveluilta, jotka tukevat opetus- ja tutkimustoimintaa. Saat mahdollisuuden olla vaikuttamassa yhteiskunnallisesti tulevaisuuden kehitykseen ja tutkimukseen. Lisäksi pääset nauttimaan viihtyisästä työympäristöstä nykyaikaisilla työvälineillä, joustavasta työajasta ja monipaikkatyömahdollisuudesta.

Haemme henkilöä osa-aikaiseen työsuhteeseen. Oulun yliopiston sivutoimiohje huomioiden on mahdollista hakea sivutoimilupaa esimerkiksi yksityisvastaanoton pitämiseen.

Mitä etsimme? 

Tehtävä edellyttää hakijalta

 • hyvää suomen kielen taitoa
 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa (psykologia)
 • laillistetun psykologin pätevyyttä toimia psykologina Suomessa
 • alaan liittyvää opetus- tai ohjauskokemusta yliopistolla tai muussa kontekstissa

Lisäksi katsomme eduksi:

 • käytännön perehtyneisyyttä tehtävän alaan laillistettuna psykologina
 • julkaisutoiminnalla, lisäkoulutuksella tai erilaisissa psykologin työtehtävissä hankittu asiantuntemus psykologian sovellusaloilta
 • kansainvälinen vertaisarvioitu tieteellinen tutkimus- ja julkaisutoiminta tehtävän alalta ja sitä kautta osoitettu sisällöllinen perehtyneisyys tehtävän alaan
 • pedagoginen koulutus ja muut opetukseen liittyvät meriitit
 • maisterivaiheen jälkeinen loppuun saatettu tai suoritteilla oleva yliopistollisen jatkokoulutuksen tuottama erikoispsykologin pätevyys jollain psykologian erikoistumisalalla
 • psykoterapiapätevyys tai suoritteilla olevat tohtoriopinnot soveltuvalta alalta

Palkkaus

Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva alkaen 2.5.2024 (tai sopimuksen mukaan).

Tehtävä sijoittuu yliopiston palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasolle 4 - 5. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Palkka vastaavissa tehtävissä on tyypillisesti kokoaikaisena 3200 € - 4000 €. Tehtävässä sovelletaan 6 kuukauden koeaikaa.  

Kuinka hakea?

Jos kiinnostuit, haethan paikkaa rekrytointijärjestelmän kautta viimeistään 1.3.2024. Liitä mukaan:

 1. Hakemus (vapaamuotoinen)
 2. CV - Ansioluettelon (max 4 sivua) tulee noudattaa Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeita ja sisältää tiedot opetusansioista (ohje: http://www.tenk.fi/en/template-researchers-curriculum-vitae  ja pohja: http://www.tenk.fi/sites/tenk.fi/files/CV_english_270613.pdf).
 3. Julkaisuluettelo - rakenteessa tulee noudattaa Suomen Akatemian julkaisukategorioihin liittyvää ohjeistusta: https://www.aka.fi/en/research-funding/apply-for-funding/how-to-apply-for-funding/az-index-of-application-guidelines2/list-of-publications/. 

Tehtävään parhaiten soveltuvat hakijat kutsutaan haastatteluun etäyhteydellä tai kasvokkain. Opetustaitoa arvioidaan hakuasiakirjoihin kirjattujen opetusansioiden ja opetusnäytteen perusteella. Tulemme olemaan yhteydessä kaikkiin hakijoihin hakuprosessin aikana.

Mikäli tehtävään valitulla henkilöllä ei ole työsuhteen alkaessa yliopistopedagogisia tai niihin rinnastettavia opintoja, hänen odotetaan suorittavan näitä kahden vuoden kuluessa tehtävään ottamisesta vähintään 25 opintopisteen verran.

Toivomme hakijoiksi eritaustaisia henkilöitä, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja eri kieli-, kulttuuri- tai vähemmistöryhmiin kuuluvia.

Lisätietoja  

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä psykologian professori, Mirka Hintsanen, Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta, mirka.hintsanen@oulu.fi, +358 50 569 5243  

Työsuhdemuoto Vakituinen
Työsuhteen luonne Osa-aikainen
Työn toivottu alkamispvm 2.5.2024 (tai sopimuksen mukaan)
Palkka TES
Paikkojen lukumäärä 1
Työllisyysaste 50
Paikkakunta Oulu
Maakunta Pohjois-Pohjanmaa
Maa Suomi
Ilmoitusnumero 2024/49
Yhteys
 • Mirka Hanna Maret Hintsanen
Julkaistu 01.02.2024
Haku päättyy 01.03.2024
Kirjaudu sisään ja hae työpaikkaa

Jaa linkki

Takaisin avoimiin työpaikkoihin