Palvelu- ja erillisyksiköt, Kerttu Saalasti Instituutti

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto, jonka noin 3600 työntekijää tuottavat korkeatasoiseen tutkimukseen pohjautuvaa uutta tietoa ja antavat tutkimukseen perustuvaa opetusta kestävämmän, älykkäämmän ja inhimillisemmän maailman rakentamiseksi. Oulun yliopistoyhteisössä toimii kaikkiaan noin 17000 henkilöä. Pohjoisen tiedeyhteisömme toiminta on globaalisti vaikuttavaa ja luo edellytyksiä innovaatioiden syntymiselle.

Haemme nyt Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE®:en toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Kehityspäällikköä

Yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta, osaamista ja ratkaisuja!

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta, osaamista ja ratkaisuja mikroyrittäjyyden, alueellisen erinomaisuuden ja tulevaisuuden tuotantoteknologioiden näkökulmista.​ Vahvistamme osaamisaloillamme kestävästi kehittyvää yhteiskuntaa. Vastuullamme on ​mikroyrittäjyyden tutkimuksen ja koulutuksen valtakunnallinen tehtävä.

Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE® on ainutlaatuinen tutkimusryhmä ja palveluja tarjoava keskus, joka tuottaa tutkittua tietoa mikroyrittäjyydestä, auttaa luomaan toimintaedellytyksiä kestävästi kasvavalle yritystoiminnalle sekä rakentaa yrittäjyyteen kannustavaa yhteiskuntaa. Mikroyrittäjyyden tutkimuksella luodaan valmiuksia yrittäjyyteen ja rakennetaan yrittävää kulttuuria, lisätään ymmärtämystä yritysten johtamisen, kasvun ja kansainvälistymisen edellytyksistä sekä tunnistetaan muuttuvien toimintaympäristöjen ja verkostojen merkitys. 

Työtehtävät

Kehityspäällikkönä Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE®:ssä:

 • Vastaat kasvavan mikroyrittäjyyden tutkimusalan kehittämisestä ja rakentamisesta yhteistyössä monitieteisen tutkimusryhmän tutkimusjohtajan, professorien, tutkijoiden ja muun henkilöstön kanssa.
 • Vastaat yhteistyössä tutkimus- ja koulutustoiminnan jatkuvasta kehittämisestä ja kilpaillun rahoituksen hankkimisesta sekä tuloksellisen yhteistyön rakentamisesta Oulun yliopiston tiedekuntien, suomalaisten ja kansainvälisten yliopistojen ja tutkimusorganisaatioiden kanssa.
 • Vastaat tutkimusryhmän  toiminnan kehittämisestä, taloudesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta yhteistyössä tutkimusjohtajan, ryhmän jäsenten, instituutin johdon, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa.
 • Toimit tutkimusryhmän ulkoisesti rahoitetuissa kehittämishankkeissa (esim. EAKR ja ESR) 
 • Toimit lähiesihenkilönä osalle mikroyrittäjyyden tutkimusryhmän henkilöstöä. Osallistut johtoryhmän jäsenenä instituutin toiminnan ja tutkimusryhmien yhteistyön kehittämiseen.

Mitä tarjoamme?

 • Tuen instituutin asiantuntevalta ja innostuneelta 45 henkilön työyhteisöltä, jossa pääset kehittymään ja jakamaan asiantuntemustasi. Noin neljännes Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin henkilökunnasta on väitelleitä tai korkeammalla akateemisella tasolla ja suurin osa meistä keskittyy tutkimukseen.
 • Mahdollisuuden tutkimusuran edistämiseen
 • Tuemme sekä urakehitystäsi että työn ja yksityiselämän tasapainoa mm. tarjoamalla joustavuutta työn organisoinnissa (mukaan lukien joustavat työajat, monipaikkatyö jne.).
 • Tehtävä sijaitsee Kerttu Saalasti Instituutissa Nivalassa mutta Oulussa sijaitsevan Linnanmaan kampus on myös käytössäsi.
 • Ison organisaation tarjoamat kehitys- ja uramahdollisuudet.
 • Liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointietuja (ePassi). Lue lisää muista työsuhde-eduistamme.
 • Merkityksellisen työn ja toimintakulttuurin, jossa sinulla on vapaus työn ja muun elämän yhteensovittamiseen. Lisätietoa työskentelystä Oulun yliopistossa.

Mitä etsimme?

Onnistuaksesi ja viihtyäksesi tehtävässä odotamme sinulta:

 • Ylempää korkeakoulututkintoa soveltuvalta tutkimusalalta (esim. kauppatieteet, tuotantotalous, yhteiskuntatieteet ja muut aiheeseen liittyvät alat).
 • Kykyä kehittää monialaista tutkimusryhmää, hankkia alueellista, kotimaista ja kansainvälistä rahoitusta ja osallistua alueellisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin verkostoihin.
 • Näkemystä Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE:n toiminnan kehittämiseen ja kykyä toimeenpanna suunnitelmia.
 • Eri rahoitusinstrumenteista rahoitettujen projektien johtamistaitoa ja hyvää projektihallinnon osaamista sekä näkemystä/kokemusta kilpaillun ja kansainvälisen tutkimusrahoituksen hankkimisesta.
 • Kiinnostusta ja kykyä tutkimustoiminnan kehittämiseen ja toiminnan jatkuvaan parantamiseen. Osaamista ja kiinnostusta toimia lähiesihenkilötehtävissä.
 • Sujuvaa englannin kielen taitoa ja hyvää suomen kielen taitoa. 

Lisäksi katsomme eduksi:

 • Tohtorin tutkinnon tai saavutetun dosentin arvon.
 • Näytöt alaan liittyvästä tutkimustyöstä sekä opettamiskokemuksen.
 • Näytöt laajan projektiportfolion hallinnasta.

Tehtävän palkkaus

Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva alkaen 1.9.2024 (tai sopimuksen mukaan).

Tehtävä sijoittuu yliopiston palkkausjärjestelmän muun asiantuntija- ja tukihenkilöstön vaativuustasolle 11. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Palkka vastaavissa tehtävissä on tyypillisesti 4600–5100 EUR/kk. Tehtävässä sovelletaan 6 kuukauden koeaikaa.

Kuinka hakea?

Jos kiinnostuit, lähetäthän hakemuksen rekrytointijärjestelmän kautta viimeistään 15.8.2024. Liitä mukaan:

 • Hakemuskirje sisältäen näkemyksesi koskien tutkimusryhmän tuloksellista ja taloudellista toiminnan kehittämistä (max. 2 sivua (A4))
 • CV
 • Muut mahdolliset liitteet (esim. julkaisuluettelo ja/tai opetusportfolio)

Tehtävään parhaiten soveltuvat hakijat kutsutaan haastatteluun etäyhteydellä tai kasvokkain. Tulemme olemaan yhteydessä kaikkiin hakijoihin hakuprosessin aikana.

Työpaikallamme haluamme edistää monimuotoisuutta ja tasa-arvoa. Toivotamme tervetulleeksi hakemukset kaikilta päteviltä hakijoilta riippumatta kulttuuri- tai kielitaustasta, sukupuolesta, iästä tai elämäntilanteesta

Lisätietoja

Jäikö jokin arveluttamaan? Ota yhteyttä:

Tutkimusjohtaja Martti Saarela, Kerttu Saalasti Instituutti, martti.saarela@oulu.fi +358504735470 (yhteydenotot arkisin kello 8-16 välillä)
Johtaja, professori Matti Muhos, Kerttu Saalasti Instituutti, matti.muhos@oulu.fi, +358400407590

 

Huomioithan että kesälomien vuoksi vastauksissa saattaa ilmetä viivettä.

Työsuhdemuoto Vakituinen
Työsuhteen luonne Kokoaikainen
Työsuhteen toivottu aloitusajankohta 1.9.2024
Palkka TES
Paikkojen lukumäärä 1
Työllisyysaste 100%
Paikkakunta Nivala
Maakunta Pohjois-Pohjanmaa
Maa Suomi
Ilmoitusnumero 2024/313
Yhteys
 • Antti Matti Juhani Muhos, +358400407590
 • Martti Saarela, +358504735470
Julkaistu 27.06.2024
Haku päättyy 15.08.2024
Kirjaudu sisään ja hae työpaikkaa

Jaa linkki

Takaisin avoimiin työpaikkoihin